У Раді зареєстрували законопроєкт про звільнення засуджених для військової служби

У Раді зареєстрували законопроєкт про звільнення засуджених для військової служби 13.03.2024 19:26 Укрінформ У Верховній Раді зареєстровано законопроєкт, яким передбачено звільнення засуджених від відбування покарання для проходження військової служби за контрактом під час особливого періоду.

Про це стало відомо з сайту парламенту, передає Укрінформ.

Законодавча ініціатива про внесення змін до Кримінального кодексу, Кримінального процесуального кодексу та інших законодавчих актів України щодо умовно-дострокового звільнення від відбування покарання для проходження військової служби за контрактом під час особливого періоду зареєстровано під номером 11079.

Повний текст документа наразі відсутній на сайті.

Однак, як раніше повідомляв міністр юстиції Денис Малюська, законом пропонуватиметься внести зміни до законодавства, надавши засудженим право на умовно-дострокове звільнення від відбування покарання у місцях позбавлення волі за умови, якщо вони служитимуть у лавах Збройних сил за контрактом.

Урядовець також наголошував, що військові попросили, щоб із законопроєкту виключили можливість мобілізовувати тих ув’язнених і засуджених, які порушували військову дисципліну та вчиняли злочини, пов’язані з виконанням свого військового обов’язку.

Як повідомлялося, Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку» (№10449).

Мобілізація В'язниця Законопроєкт ЗСУ Верховна Рада

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *