Від початку війни викрили понад 360 груп, які переправляли ухилянтів за кордон – ДПСУ

Від початку війни викрили понад 360 груп, які переправляли ухилянтів за кордон – ДПСУ 28.02.2024 04:37 Укрінформ Від початку повномасштабного вторгнення РФ викрито понад 360 організованих злочинних груп, які допомагали чоловікам призовного віку незаконно перетинати кордон.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» заявив речник ДПСУ Андрій Демченко.

«На жаль, спроби незаконного перетину кордону продовжуються по «зеленій» ділянці кордону, тобто поза межами пунктів пропуску… Також такі спроби фіксуються і по пунктах пропуску на шляхах, де можна легально перетинати кордон, але там порушники намагаються використовувати підробні документи або намагаються підкупити інспекторів ДПСУ. Найбільше випадків по «зеленій» ділянці ми фіксуємо на кордоні з Румунією та Молдовою. Багато випадків, якщо брати територіально, це по Закарпаттю», – розповів Демченко.

За його словами, ухилянти часто обирають складні напрямки через гірську місцевість або гірські річки. При цьому неодноразово фіксувались випадки загибелі порушників кордону.

«За час воєнного стану прикордонники активно працюють над тим, щоб викривати схеми і власне встановлювати організовані злочинні групи, які обіцяють людям сприяння в незаконному перетині кордону. Таких груп було викрито понад 360. Це і організатори, і пособники, які за кошти людям обіцяють, що вони їм допоможуть в незаконному перетині кордону», – повідомив речник ДПСУ, нагадавши, що за такі дії передбачена кримінальна відповідальність

Як повідомляв Укрінформ, прикордонники у 2023 році затримали близько 8 тисяч чоловіків, які намагались перетнути кордон поза пунктами пропуску. Ще 3 тисячі надали підроблені документи у пунктах пропуску.

Фото: dpsu,gov,ua

Прикордонники Злочин Кордон Ухилянти

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *