Безпілотники тепер допомагають у розмінуванні українських водойм

Безпілотники тепер допомагають у розмінуванні українських водойм 02.02.2024 17:31 Укрінформ Значну допомогу в роботі груп розмінування надають технічні засоби обстеження територій з магнітометричною системою розпізнавання.

Про це розповів на брифінгу в Києві речник Державної спеціальної служби транспорту Віталій Кирилов, передає Укрінформ з посиланням на Арміюінформ.

За його словами, технічні засоби дозволяють дистанційно, без ризиків для життя саперів, позначити потенційно небезпечні ділянки і в подальшому визначати спосіб проведення робіт із розмінування території.

Сьогодні в підрозділах Державної спеціальної служби транспорту є шість таких комплексів технічного обстеження території.

Найбільшу ефективність такі БПЛА показали під час обстеження акваторій водойм. Усього водолази Держспецтрансслужби обстежили 21,66 га акваторій водойм.

Як повідомляв Укрінформ, з початку повномасштабного вторгнення від інцидентів, пов’язаних з вибухонебезпечними предметами, загинули 277 осіб.

На сьогодні 30% територій України залишаються забрудненими вибухонебезпечними предметами, що становить більш ніж 174 тис. кв. км.

Безпілотник Розмінування Вибухівка Водойма

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *