Міжнародна аудиторська компанія провела оцінювання внутрішнього аудиту Міноборони

Міжнародна аудиторська компанія провела оцінювання внутрішнього аудиту Міноборони 14.06.2024 15:27 Укрінформ Міжнародна аудиторська компанія KPMG протягом березня-травня провела незалежне оцінювання внутрішнього аудиту Міністерства оборони України для підвищення ефективності та прозорості його роботи.

Про це повідомляє пресслужба Міноборони, передає Укрінформ.

Незалежне оцінювання внутрішнього аудиту здійснювалося за програмою спеціального радника міністра оборони України з питань оборони від Великої Британії за фінансової підтримки уряду Об’єднаного Королівства Великої Британії та Північної Ірландії.

Міноборони отримало від компанії KPMG найвищу оцінку. Це означає, що структура, політика, процедури та процеси внутрішнього аудиту відповідають визначеним вимогам, ідеться в повідомленні.

Ключовим висновком стало підтвердження того, що функція внутрішнього аудиту Міноборони відповідає міжнародним стандартам професійної практики внутрішнього аудиту і кодексу етики.

Незалежні експерти надали детальний звіт, у якому описаний успішний досвід діяльності Служби внутрішнього аудиту, включаючи створення Аудиторського комітету для захисту аудиторів від політичного втручання.

Також вони визначили напрями для покращення внутрішнього аудиту. Зокрема це розробка і впровадження стратегії, автоматизація процесів та деталізація робочих програм.

За словами заступника міністра оборони Юрія Джигира, у відомстві планують впровадити надані рекомендації, щоб підвищити ефективність і прозорість роботи Служби внутрішнього аудиту.

«Це зміцнить обороноздатність країни та підвищить рівень довіри до відомства серед громадськості та міжнародних партнерів», – зазначив він.

Як повідомлялося, при Міноборони створили Аудиторський комітет, до якого увійшли аудитори з держав НАТО.

Аудит Міноборони

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *