Заклади «первинки» у двадцяти областях отримали 75 електрокарів

Заклади «первинки» у двадцяти областях отримали 75 електрокарів Фото 16.05.2024 13:54 Укрінформ Заклади первинної медикосанітарної допомоги двадцяти областей отримали 75 електрокарів, закуплених МОЗ у межах спільного зі Світовим банком проєкту.

У церемонії передачі машин узяв участь міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, передає кореспондент Укрінформу.

"Автомобілі, які ми надаємо, – це наша реакція на паливну кризу, яка була 2022 року, коли пацієнти не могли доїхати до лікарів, тому що транспорт не працював. Тому, маючи сонячні панелі, накопичувачі, електромобілі, ми вирішуємо питання автономності деяких центрів первинної медико-санітарної допомоги",- сказав Ляшко.

Він зазначив, що спільний з СБ проєкт «Зміцнення системи охорони здоров’я та збереження життя» (Heal Ukraine) передбачає встановлення у медзакладах сонячних панелей, накопичувачів. Електроавтомобілі є його частиною. З досвіду їх застосування прийматиметься рішення про закупівлю нових таких машин.

Крім того, за словами Ляшка, розглядається питання по закупівлі автомобілів, які працюють на дизельному пальному чи бензині.

Голова представництва Світового Банку в Україні Геворг Саргсян поінформував, що загальна сума проєкту «Зміцнення системи охорони здоров’я та збереження життя» (Heal Ukraine) становить 500 мільйонів доларів. Проєкт, зокрема, передбачає зміцнення енергонезалежності сектору охорони здоров'я України.

Центри первинної медикосанітарної допомоги 20 областей отримали електрокари, найбільше машин було розподілено в ті регіони, де низька щільність населення і доїзд до лікаря ускладнений. Зокрема, по 7 електрокарів отримали Кіровоградська та Одеська області. Автомобілі мають запас ходу 350 км, перебувають на сервісному обслуговуванні, мають 7 років гарантії.

Автомобілі призначені для виїздів сімейних лікарів та вузькоспеціалізованих медиків і медсестер до пацієнтів у разі перебоїв з пальним.

Фото Юлії Овсяннікової

Електромобілі Медицина МОЗ Лікарня Світовий банк Віктор Ляшко

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *