За час повномасштабного вторгнення Росії співробітники ДСНС врятували майже п’ять тисяч людей

За час повномасштабного вторгнення Росії співробітники ДСНС врятували майже п'ять тисяч людей Інфографіка 25.02.2024 06:39 Укрінформ Від початку повномасштабного вторгнення Росії співробітники Державної служби України з надзвичайних ситуацій врятували життя близько 4,9 тис. людей.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство внутрішніх справ у Фейсбуці.

«Підрив росіянами дамби Каховської ГЕС – найбільша техногенна катастрофа у Європі у нашому столітті. Під час проведення операції з ліквідації наслідків російського теракту, співробітники ДСНС врятували у небезпечних районах 716 осіб, евакуювали із зони найбільшого ризику 3773 людини», – йдеться в повідомленні.

Ще одним викликом для рятувальників є розмінування української території, яка стала небезпечною внаслідок активних бойових дій. Загалом фахівці ДСНС очистили вже понад 117,3 тис. га території, виявили та знищили близько 471 тис. вибухонебезпечних предметів.

Крім того, за час повномасштабного вторгнення українські рятувальники здійснили майже 137 тис. виїздів на ліквідацію наслідків ведення бойових дій, ліквідувавши понад 17,7 тис. пожеж, що виникли внаслідок ворожих обстрілів.

Як повідомляв Укрінформ, нині в Україні працюють дві з половиною тисячі «класів безпеки», де діти навчаються основ цивільного захисту. На базі цих класів ДСНС планує розвивати в Україні «рух рятувальників».

Фото ілюстративне

ДСНС Ліквідація Війна з Росією Рятувальники

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *