Україна закликала Мексику долучитися до повернення дітей та незаконно переміщених осіб

Україна закликала Мексику долучитися до повернення дітей та незаконно переміщених осіб 07.12.2023 18:06 Укрінформ На політичних консультаціях міністерств закордонних справ українська сторона закликала Мексику долучитися до вирішення питань повернення українських дітей, незаконно переміщених з тимчасово окупованих територій України.

Про це повідомило МЗС України за підсумками консультацій у Мехіко, передає Укрінформ.

Зазначається, що сторони обговорили широке коло питань двосторонніх відносин та міжнародного порядку денного. Українська делегація під головуванням директора Третього територіального департаменту МЗС України Ярослава Брисюка ознайомила мексиканських партнерів з ситуацією на фронті, руйнівними наслідками російської агресії, з кроками, які здійснюються Україною з метою притягнення Росії до відповідальності за вчинені злочини, заходами українського уряду щодо зміцнення глобальної продовольчої безпеки, зокрема у рамках ініціативи «Зерно з України», а також проєктами відбудови.

Українська сторона наголосила на важливості імплементації Формули миру Президента Володимира Зеленського та активної участі Мексики у цьому процесі, закликала мексиканських партнерів долучитися до вирішення питань повернення українських дітей, незаконно переміщених з тимчасово окупованих територій України.

Мексиканські дипломати запевнили у принциповій позиції керівництва їхньої держави щодо підтримки територіальної цілісності та суверенітету України. У цьому зв’язку вони наголосили на готовності й надалі підтримувати нашу державу в рамках міжнародних організацій, долучитися до зусиль, спрямованих на реалізацію українського мирного плану.

Сторони також обговорили питання активізації двосторонньої торгівлі, необхідності удосконалення договірно-правової бази відносин, розвитку міжрегіональної та секторальної взаємодії, йдеться в повідомленні.

Окрему увагу приділили пріоритетним напрямкам культурно-гуманітарної співпраці, зокрема спільним проєктам публічної дипломатії.

Як повідомляв Укрінформ, 9 листопада Президент України Володимир Зеленський запросив мексиканський уряд приєднатися до української ініціативи Grain from Ukraine.

Фото: МЗС

Діти Мексика Окупація Україна Викрадення людей

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *