У МКІП обговорили стан виконання Стратегії інформаційної безпеки

У МКІП обговорили стан виконання Стратегії інформаційної безпеки Фото 08.03.2024 17:06 Укрінформ У Міністерстві культури та інформаційної політики відбулась нарада щодо виконання Стратегії інформаційної безпеки.

Про це повідомляє пресслужба МКІП, передає Укрінформ.

«Наразі оперативне донесення суспільно-важливої інформації до людей, особливо на деокупованих територіях, а також інформування зовнішньої аудиторії про дії країни-агресора прямо впливає на рівень підтримки України, у тому числі зброєю. Ми сьогодні маємо брати до уваги всі загрози національній інформаційній безпеці та постійно шукати способи їх подолання», – сказав заступник міністра культури та інформаційної політики з питань європейської інтеграції Тараса Шевченко.

У МКІП зазначають, що російська пропаганда продовжує витрачати значні ресурси для цілеспрямованого створення фейкових новин, історій, вебресурсів, пропагандистських акаунтів у соціальних мережах і насичувати ними Інтернет. Серед викликів також Telegram канали, які зазвичай анонімні й не несуть відповідальності за свої публікації.

Також дезінформація і масове поширення пропаганди генеруються за допомогою технологій штучного інтелекту.

Учасники наради обговорили стан протидії дезінформації та інформаційним операціям, насамперед держави-агресора, а також інформаційну реінтеграцію громадян України, які проживають на тимчасово окупованих територіях. Йшлося також про вибудовування ефективної системи стратегічних комунікацій.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів прийняв розроблене Міністерством культури та інформаційної політики розпорядження “Про затвердження плану заходів з реалізації Стратегії інформаційної безпеки на період до 2025 року”.

Фото: МКІП

Деокупація Інформбезпека Дезінформація МКІП Війна з Росією

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *