Верещук – про обов’язкову евакуацію: люди матимуть право на виплати як переселенці

Верещук – про обов’язкову евакуацію: люди матимуть право на виплати як переселенці 16.05.2024 17:45 Укрінформ Особи, які евакуювалися з небезпечних районів Харківської області, можуть поновити статус внутрішньо переміщені особи та оформити виплати.

Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" заявила віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук.

"Люди, які виїздять в рамках обов'язкової евакуації, а евакуація з Вовчанська та Липців є обов'язковою, мають право на виплати. Вони повторно стають внутрішньо переміщеними особами. Я вчора спілкувалася з людьми, давала відповідні вказівки, адже люди не знали, чи мають на право на повторні виплати. Люди повернулися у свої домівки, вони отримували виплати, потім втратили право на виплати, однак зараз вони повторно матимуть таку змогу", – сказала вона.

Верещук додала, що евакуйованим необхідно звернутися до ЦНАПу у тому місці, куди вони переїхали, поновити довідку ВПО, а відтак і виплати.

Вона нагадала, що суми фінансової допомоги складають 2000 тисячі гривень для дорослої особи, 3 000 гривень – для дитини, людини похилого віку або людини з інвалідністю.

Віцепрем’єр-міністр зазначила, що організації ООН зараз виплачують 10 800 гривень всім, хто евакуюється з Вовчанська та Липців. Допомогу можна отримати, приїхавши до евакуаційного хабу в Харкові.

Як повідомляв Укрінформ, віцепремʼєр-міністр Ірина Верещук разом з очільником ОВА Олегом Синєгубовим та координаторкою ООН в Україні Деніз Браун відвідали гуманітарний хаб для громадян, які евакуюються із небезпечних районів Харківської області.

За словами голови Харківської ОВА Олега Синєгубов, у Вовчанську станом на 12 травня перебувало до 500 людей. Евакуація в місті продовжується.

Евакуація ООН Переселенці Гроші Харківщина ЦНАП Верещук Єдині новини Вовчанськ

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *