Клименко проінспектував роботу оперативної бази рятувального загону спецпризначення

Клименко проінспектував роботу оперативної бази рятувального загону спецпризначення Фото 16.05.2024 19:10 Укрінформ Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко проінспектував роботу оперативної бази аварійно-рятувального загону спеціального призначення.

Як передає Укрінформ, про це Клименко повідомив у Телеграмі.

За його словами, на базі також є навчально-тренувальний майданчик для ліквідації аварій на нафтогазовому комплексі та центр підготовки верхолазів.

"Ворог постійно завдає ударів по житлових багатоповерхівках, тож рятувальники мають вільно працювати на будь-якій висоті, використовуючи спец пристрої для попередження обвалів", – зазначив міністр.

Клименко протестував можливості техніки, яка щодня використовується для гасіння складних пожеж та евакуації населення, в тому числі з підтоплених небезпечних районів.

"Наприклад, пінні гребінки можуть точно направляти вогнегасну піну та працювати віддалено, навіть під час тривоги, не втрачаючи дорогоцінний час. А плаваючий міст та транспортери швидко долають водні перепони, гарантуючи оперативне реагування навіть у важкодоступних місцях", – зауважив Клименко.

За його словами, максимальна ефективність залучення та безпека рятувальників водночас – основний критерій спецтехніки ДСНС.

Як повідомляв Укрінформ, за допомогою машин механізованого розмінування наразі очищено вже 873 гектари українських територій.

Фото: t.me/Klymenko_MVS

Клименко Рятувальники

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *