В Україні розпочинається місяць обізнаності про ментальне здоров’я

В Україні розпочинається місяць обізнаності про ментальне здоров’я Відео 01.05.2024 11:12 Укрінформ У світі та в Україні 1 травня стартує місяць обізнаності про ментальне здоров’я.

Про це у Фейсбуці нагадала дружина Президента України Олена Зеленська, передає Укрінформ.

За її словами, це той ресурс, який потрібен, щоб жити й розвиватись навіть у найважчі часи.

Відео: Офіційний канал Першої леді України

Міжнародне дослідження в 11 країнах світу підтвердило, що збереження ментального здоров’я належить до топової п’ятірки викликів сьогодення.

“Тож маємо знайти свій власний рецепт стійкості. Пропоную ділитися секретами й тонкощами, щоб множити нашу з вами стійкість. І допомагати одне одному відновлюватись: допомагаючи тим, хто цього потребує, ми й самі почуваємося краще”, – зауважила перша леді.

Вона зазначила, що разом із глобальною платформою Саміту перших леді та джентльменів і Всеукраїнською програмою ментального здоров’я “Ти як?” приєднується до місяця обізнаності про ментальне здоров’я, і запропонувала відео, де запросила перших леді та джентльменів світу та усіх охочих до розмови “про важливість і крихкість ментального здоров’я, про те, що дає сили триматися в погані дні, та про рецепти самодопомоги”.

Як повідомляв Укрінформ, Всеукраїнська програма ментального здоров'я “Ти як?” була започаткована за ініціативи Олени Зеленської. Вона спрямована на розбудову якісної системи надання послуг у сфері психосоціальної підтримки та розвиток культури піклування про ментальне здоров'я.

Фото: freepik 

Здоров'я Олена Зеленська Ментальне здоров’я Психологічна допомога

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *