В Україні починають видавати документи на право перебування у прикордонній смузі

В Україні починають видавати документи на право перебування у прикордонній смузі 13.03.2024 17:28 Укрінформ Днями набув чинності наказ, яким затверджено форму рішень, що дають дозвіл на в’їзд, перебування, проживання, провадження робіт і пропуск у прикордонну смугу.

Про це йдеться у повідомленні ДПСУ, передає Укрінформ.

З метою організації роботи з прийняття та надання рішень щодо дозволу чи відмови в дозволі на перебування в прикордонній смузі у прикордонному відомстві була проведена селекторна нарада, на якій зокрема, було акцентовано на оперативному розгляді запитів та якісній перевірці зазначеними особами підстав для отримання дозволів. Також в адміністрації Держприкордонслужби триває робота щодо створення єдиного обліку осіб, які отримали відповідні дозволи, щоб кожен інспектор за допомогою службового планшета міг швидко перевірити дійсність документа та ідентифікувати особу пред’явника.

В ДПСУ пояснили, що обмеження полягають у необхідності отримання дозволу особами, які планують перебувати у межах прикордонної смуги. Форма рішення про надання/відмову в наданні або визнання недійсним дозволу на в’їзд, перебування, проживання, провадження робіт і пропуск у прикордонну смугу затверджена наказом Міністерства внутрішніх справ від 29 січня 2024 року №49. Цей наказ зареєстрований в Міністерстві юстиції України 13 лютого 2024 р. за № 215/41560 та офіційно оприлюднений 7 березня поточного року. Зазначені рішення видаються органами Державної прикордонної служби України, які безпосередньо виконують завдання у визначеній зоні відповідальності, їхні контакти можна знайти за посиланням.

Орган Державної прикордонної служби не пізніше десяти робочих днів з дня надходження звернення про надання/визнання недійсним дозволу та документів, що додаються до нього (перелік передбачений прийнятими змінами), приймає рішення про надання дозволу, про відмову в наданні дозволу або про визнання наданого дозволу недійсним.

Про прийняте рішення орган Державної прикордонної служби не пізніше наступного робочого дня повідомляє заявника з використанням офіційного каналу зв’язку, зазначеного у зверненні.

Як повідомлялось, урядом установлено спеціальний прикордонний режим та заборонено вільний в’їзд, перебування, проживання, пересування осіб і провадження робіт, не пов’язаних з обороною чи охороною державного кордону, в межах земельних ділянок шириною 30–50 метрів уздовж лінії державного кордону на суші, по берегу української частини прикордонної річки, озера або іншої водойми, а вздовж лінії державного кордону України з Російською Федерацією і Республікою Білорусь – шириною до 2 кілометрів, які надано в постійне користування військовим частинам Державної прикордонної служби для будівництва, облаштування та утримання інженерно-технічних і фортифікаційних споруд, огорож, прикордонних знаків, прикордонних просік, комунікацій.

Прикордонники Кордон Дозвіл

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *