В Україні кожна сьома школа зазнала пошкоджень через війну

В Україні кожна сьома школа зазнала пошкоджень через війну 24.01.2024 12:33 Укрінформ В Україні від початку повномасштабної війни більш ніж 1600 шкіл зазнали пошкоджень, понад 200 були зруйновані.

Про це повідомив заступник міністра освіти і науки України Андрій Сташків під час пресконференції в Медіацентрі Україна – Укрінформ.

"Війна значно унеможливила доступ до очного навчання дітей, що призвело до освітніх втрат через відсутність доступу до якісного навчання. Тільки шкіл було зруйновано більше 200, і більше 1600 шкіл зазнали пошкодження. Якщо перевести у відносні цифри, то це кожна сьома школа в Україні зазнала пошкоджень. Це, безумовно, спричиняє відсутність доступу до освіти в дітей", – сказав Сташків.

Він зазначив, що зараз в Україні близько 900 тисяч дітей навчаються дистанційно, бо не можуть відвідувати школу. За його словами, в умовах війни це є викликом як для вчителів, так і для самих учнів.

Як повідомлялося, за ініціативи уряду Литви та за сприяння Агентства відновлення розпочинається міжнародний конкурс «Школа майбутнього для України» з пошуку найкращих архітектурних проєктів для відбудови освітніх закладів за принципом build back better.

Школа Війна Війна з Росією

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *