Судді Тандиру продовжили арешт до 14 квітня

Судді Тандиру продовжили арешт до 14 квітня 13.02.2024 17:12 Укрінформ Святошинський районний суд Києва продовжив запобіжний захід судді Олексію Тандиру, якого обвинувачують у скоєнні смертельної ДТП на блокпосту.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Київська міська прокуратура.

“За клопотанням Київської міської прокуратури Святошинський районний суд Києва продовжив термін дії запобіжного заходу судді, який обвинувачується у вчиненні смертельної ДТП у стані алкогольного сп’яніння”, – йдеться у повідомленні.

Ухвалою суду запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення застави продовжено на 2 місяці, до 14 квітня 2024 року включно.

Як нагадали у прокуратурі, суддю обвинувачують у порушенні правил безпеки дорожнього руху у стані алкогольного сп’яніння, що спричинило смерть потерпілого (ч. 3 ст. 286-1 Кримінального кодексу України).

Як повідомляв Укрінформ, вночі 26 травня 2023 року голова Макарівського районного суду Тандир збив на смерть 23-річного бійця Національної гвардії на блокпосту в столиці.

Суддю затримали. 27 травня Вища рада правосуддя надала згоду на його арешт. Експертиза показала, що в момент ДТП Тандир був напідпитку.

Після аварії Тандир перебуває в СІЗО. У Святошинському суді Києва почався процес проти нього. Тандиру загрожує до 10 років увʼязнення.

20 грудня Святошинський районний суд Києва продовжив Тандиру запобіжний захід – перебування під вартою без права на заставу до 17 лютого 2024 року.

Фото: Getty Images / «Бабель»

Арешт Суд Тандир

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *