Суд на два місяці продовжив запобіжний захід Роману Гринкевичу

Суд на два місяці продовжив запобіжний захід Роману Гринкевичу 12.04.2024 22:06 Укрінформ Суд продовжив ще на два місяці запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави в розмірі 393 млн грн, затриманому в Одесі учаснику злочинної організації, яка поставила для ЗСУ неякісний одяг на 1 млрд грн.

Як передає Укрінформ про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Телеграмі.

"За клопотанням прокурорів Офісу Генпрокурора Печерський районний суд Києва продовжив ще на два місяці запобіжний захід у вигляді тримання під вартою одному з учасників злочинної організації, яка поставила для ЗСУ неякісний одяг. В якості альтернативи суд визначив можливість внесення застави в розмірі 393 млн грн", – ідеться у повідомленні.

В ОГП нагадали, що підозрюваний був затриманий в Одесі у січні цього року і з того часу перебуває під вартою.

Йому інкриміновано участь у злочинній організації та шахрайство, вчинене в умовах воєнного стану в особливо великих розмірах (ч. 1, 2 ст. 255, ч. 5 ст. 190 Кримінального кодексу України).

За інформацією Суспільного, мова йде про Романа Гринкевича.

Як повідомлялося, 29 грудня 2023 року працівники ДБР затримали львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича під час спроби дати хабар одному з керівників Головного слідчого управління ДБР за сприяння у поверненні майна, вилученого у підконтрольних йому компаній в ході розслідування кримінального провадження.

Працівники Державного бюро розслідувань 17 січня оголосили нову підозру львівському бізнесмену і членам злочинної організації, які завдали державному бюджету збитків майже на мільярд гривень. Їх викрито на оборудках із закупівлями одягу та білизни для ЗСУ.

Підозру також оголосили сину Ігоря Гринкевича Роману. Його оголосили в розшук, а потім затримали в Одесі.

Загалом правоохоронці повідомили про підозру п’ятьом особам у створенні та участі у злочинній організації й заволодінні чужим майном шляхом зловживання довірою (шахрайство), вчиненому в умовах воєнного стану, в особливо великих розмірах, злочинною організацією (ч. 5 ст. 190, ч. 1,2 ст. 255 ККУ).

Міністерство оборони проводить аудит усіх контрактів, зокрема і з тими компаніями, які можуть бути дотичними до родини Гринкевичів.

Суд Офіс генпрокурора Гринкевич

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *