Прискорена реєстрація та кращі пільги: Швеція готує зміни для українських біженців

Прискорена реєстрація та кращі пільги: Швеція готує зміни для українських біженців 08.05.2024 05:48 Укрінформ Українські біженці, які перебувають під тимчасовим захистом у Швеції, зможуть швидше реєструватися і отримувати більше допомоги для проживання в країні.

Про це повідомляє Euractive, передає Укрінформ. 

Близько 40 000 українських біженців, які проживають у Швеції, отримають змогу швидше заносити свої дані до реєстру населення, ніж це передбачено законом, заявила міністр міграції Швеції Марія Мальмер Стенергард.

За її словами, біженці зможуть реєструватись уже через рік перебування в країні, раніше цей термін становив 3 роки.

Це надасть їм повні права на медичне та стоматологічне обслуговування, і право на базові виплати у разі хвороби та по догляду за дитиною.

Уряд також оголосив, що українські біженці у Швеції зможуть отримувати підвищену допомогу на проживання – 308 шведських крон (30 євро) на день замість 71 шведської крони (7 євро).

Проте українські біженці не матимуть права на допомогу на дітей або житло, а багато хто продовжуватиме жити на 71 шведську крону на день, поки їхнє перебування в країні не перевищить 12 місяців.

Закон набуде чинності 1 листопада 2024 року, за даними шведського уряду, на цей момент близько 33 000 українців будуть зареєстровані і матимуть, зокрема, право на кращу допомогу у виході на ринок праці через програму Агентства зайнятості.

Як повідомляв Укрінформ, Рада міністрів Польщі ухвалила законопроєкт про допомогу українським біженцям, у якому передбачається подальше скорочення низки пільг українцям і прив’язування соціальних виплат до навчання українських дітей у польських школах.

Швеція Україна Соцзахист Біженці

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *