Президент з дружиною відвідали «Охматдит»

Президент з дружиною відвідали «Охматдит» Фото, відео 27.07.2024 15:43 Укрінформ Президент України Володимир Зеленський разом з дружиною Оленою Зеленською відвідали Національну дитячу спеціалізовану лікарню "Охматдит" та поспілкувалися з дітьми, які проходять там лікування.

Як передає Укрінформ, про це Зеленський написав у Фейсбуці.

"Заклад, попри все, відновлює нормальну роботу та свою силу після російського удару. Я дякую всім, хто допомагає лікарні, хто був на місці після влучання російської ракети та розбирав завали, підтримував діток. Дякую всім у світі, хто шукав рішення, щоб підтримати українців", – зазначив Зеленський.

Відео: Офіційний канал Президента України – Володимира Зеленського

Як у Телеграмі написала Зеленська, президентське подружжя в "Охматдиті" поспілкувались з дітьми, які пережили ракетну атаку, що Російська Федерація здійснила на лікарню 8 липня.

"Чотирирічний Дмитрик із села Миролюбівка на Житомирщині саме проходив черговий курс хіміотерапії в онковідділенні, коли 8 липня Росія обстріляла "Охматдит". Хлопчик і його мама були серед тих дітей і батьків, фото яких облетіли світ і які того страшного дня мусили рятуватися не лише від хвороби, а й від нападника, що свідомо нищить дитячі лікарні. Але свої життєво важливі ліки хлопчик таки отримав – уже в лікарняному бомбосховищі. І нині він, як і сотні дітей з усієї України, продовжує лікування в "Охматдиті", бо, попри всі втрати й пошкодження, одна з найважливіших дитячих лікарень країни працює", – наголосила Зеленська.

Президентське подружжя також віддало шану загиблій лікарці Світлані Лук’янчик та її пораненим колегам.

"Через російську атаку "Охматдит" втратив токсикологічний корпус, іще чотири постраждали. Але план відновлення вже готовий і втілюється. Завдання амбітне: не лише відновити пошкоджене, а й модернізувати клініку, щоб рятувати більше життів", – зазначила Зеленська.

За її словами, Фундація Олени Зеленської взяла на себе відновлення "Школи супергероїв" – навчальних класів при медичному закладі для тих маленьких пацієнтів, які лікуються довго й стараються не відставати від шкільної програми.

"Таких осередків уже 17 у лікарнях країни, але той, що був в "Охматдиті", також знищила російська ракета. Та нова "Школа" буде. І теж буде ще кращою. Насправді супергерої – всі дорослі та діти в цій клініці. Бо щодня здобувають перемогу для життя. "Охматдит" переможе. Вже переміг", – наголосила Зеленська.

Президент Володимир Зеленський разом із першою леді Оленою Зеленською під час візиту до Національної дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит" ознайомились з планом її відбудови.

Вони оглянули корпуси медзакладу, зруйновані та пошкоджені внаслідок російської ракетної атаки 8 липня.

Міністр охорони здоровʼя Віктор Ляшко та генеральний директор "Охматдиту" Володимир Жовнір поінформували, що руйнувань зазнали шість корпусів лікарні, зокрема дві будівлі в аварійному стані. Вже вдалося відновити роботу всіх структурних підрозділів, крім відділень трансплантації кісткового мозку та хронічного гемодіалізу, які наразі працюють на базі інших лікарень Києва.

Президент і перша леді ознайомилися з планом відбудови лікарні. Зокрема, в "Охматдиті" мають намір відновити фасад одного з корпусів і побудувати ще один, завдяки якому зʼявиться можливість госпіталізовувати 15 тисяч пацієнтів на рік. Також Фундація Олени Зеленської взяла на себе відновлення "Школи супергероїв" – навчальних класів при медичному закладі.

Як повідомляв Укрінформ, Зеленський відвідав захисників, які проходять лікування, та вручив їм державні нагороди.

Діти Охматдит Зеленський Олена Зеленська

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *