Прага виділить понад €52 тисячі на підтримку українських студентів – ЗМІ

Прага виділить понад €52 тисячі на підтримку українських студентів – ЗМІ 04.03.2024 18:35 Укрінформ Прага надасть некомерційній організації Post Bellum 1,32 мільйона крон (понад 52 тисячі євро) для українських студентів середніх професійних шкіл, які наразі перебувають у Чехії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Radio Prague International.

У понеділок на засіданні у чеській столиці було схвалено відповідну дотацію. Метою інвестиції стала інтеграція української молоді в освітню систему Чехії та чеське суспільство.

Організація Post Bellum займається реалізацією освітніх та адаптаційних програм для української молоді, яку не прийняли на навчання до чеських навчальних закладів. Метою проєкту є підготовка молодих людей з України до вступу і подальшого навчання у середніх та вищих навчальних закладах Чехії.

Видання наголошує, що оскільки чеська система освіти відрізняється від української, на думку експертів, українським учням необхідно якомога краще в неї інтегруватися. За їх оцінкою, деякі діти із України досі недостатньо володіють чеською мовою або ж незнайомі зі специфікою чеської середньої освіти, наприклад, з типами навчальних закладів та умовами вступу до них.

Як повідомляв Укрінформ, у Чехії перебувають понад пів мільйона українців, 380 тисяч з яких прибули до країни з початку розв’язаної Росією повномасштабної війни.

Чехія Прага Студент допомога

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *