Аудит Міноборони виявив на складах командування Медсил 30 тисяч турнікетів, що зберігалися майже рік

Аудит Міноборони виявив на складах командування Медсил 30 тисяч турнікетів, що зберігалися майже рік 04.03.2024 18:38 Укрінформ Аудитори Міністерства оборони виявили у сховищі однієї з військових частин підпорядкування командування Медичних сил на Житомирщині майже 30 тисяч нових якісних медичних турнікетів SOF виробництва США.

Про це повідомили у Міноборони, передає Укрінформ.

У міністерстві зазначили, що ці турнікети були отримані ще в квітні 2023 року, і тільки через шість місяців військова частина видала перші з них військовим – всього 458 одиниць.

Після проведення аудиту відповідальні посадові особи почали видачу турнікетів, наразі майже третина – уже у військовослужбовців.

Також ініційовано видачу іншого медичного майна (індивідуальні аптечки, рюкзаки для бойових медиків), що тривалий час зберігалися на складах у значній кількості.

«Завдання внутрішнього аудиту Міноборони – не просто виявляти випадки зловживань та реагувати на них, а й запобігати неефективному використанню військового ресурсу. Через ефективніше планування, посилену підзвітність, солідарність на усіх рівнях ухвалення рішень», – прокоментував заступник міністра оборони Юрій Джигир.

Як повідомлялося, у Черкаській та Миколаївській областях у магазині виявили товари військового призначення, серед яких – бронежилети, турнікети, тактичні шоломи, тепловізори на майже 3 млн грн. Їх за рішенням суду передали на потреби Збройних сил України.

Фото: Міноборони

Аудит Міноборони Медичний турнікет

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *