Поліція застосовуватиме 3D-сканери для фіксації наслідків воєнних злочинів росіян

Поліція застосовуватиме 3D-сканери для фіксації наслідків воєнних злочинів росіян Фото 25.11.2023 12:50 Укрінформ Криміналісти Національної поліції опанували застосовування новітніх 3D-сканерів для фіксації наслідків ракетних ударів, артилерійських обстрілів, бомбардувань та інших воєнних злочинів росіян.

Як передає Укрінформ, про це Нацполіція повідомляє у Фейсбуці.

«Тижневе навчання відбулось в рамках проєкту «Польська допомога», за результатами якого криміналісти в грудні отримають лазерний 3D-сканер Z+F Imager 5016. Це дозволить фіксувати в 3D-моделі всі наслідки ракетних ударів по житлових будинках та критичній інфраструктурі, артилерійських обстрілів, бомбардувань та інших воєнних злочинів росіян», – ідеться у повідомленні.

У Нацполіції підкреслили, що застосування пристрою дозволить фіксувати воєнні злочини в найкоротші терміни та з мінімальним використанням людського ресурсу, адже нерідко росіяни свідомо обстрілюють місця скоєння своїх злочинів повторно, коли туди прибувають поліцейські та медики для порятунку людей.

У тренінгу зі 3D-сканування взяли участь 14 криміналістів із Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Київської, Миколаївської, Херсонської областей та Головного слідчого управління Нацполіції.

Вони отримали теоретичні та практичні знання про використання лазерних 3D-сканерів у кримінальних провадженнях для швидкого збору доказів воєнних руйнувань, катастроф і терористичних атак на великій за площею і важкодоступній місцевості. Можливості використання лазерних 3D-сканерів для фіксації пошкоджень об'єктів критично важливої інфраструктури (виробничих підприємств, електростанцій, нафтопереробних заводів, мостів) внаслідок воєнних дій, катастроф і терористичних актів. Документування пошкоджень великих будівель — багатоквартирних будинків, вулиць, торгових центрів тощо.

Також поліцейські зможуть виконати моделювання й комбінування зображень відсканованих об'єктів і візуалізацію та презентацію збірної моделі цих об’єктів для потреб правоохоронних та судових органів.

Як повідомляв Укрінформ, у Кіровоградській області створять молекулярно-генетичну лабораторію для ідентифікації загиблих військових.

Поліція Воєнні злочини Війна з Росією

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *