«Обіцяв «допомогти» за $8-10 тисяч»: шахрай у Києві видурював гроші у сімей українських полонених

«Обіцяв «допомогти» за $8-10 тисяч»: шахрай у Києві видурював гроші у сімей українських полонених 03.05.2024 13:35 Укрінформ У Києві СБУ затримала місцевого жителя, який видавав себе за учасника «пошукової групи» Служби безпеки.

Як передає Укрінформ, про це СБУ повідомила у Телеграмі.

"За 8-10 тис. американських доларів шахрай обіцяв «допомогти» людям, які розшукують своїх близьких. Сума залежала від емоційного стану «клієнтів» та їх платоспроможності", – йдеться у повідомленні.

Для переконливості фігурант повідомляв, що начебто має знайомих в органах РФ, які вирішують питання щодо повернення додому українських військовополонених.

За даними слідства, шахрай вимагав переказувати гроші на його власні банківські картки, які були вилучені в ході обшуку.

Після отримання коштів він більше не виходив на зв’язок з ошуканими.

Також у ході документування злочинної діяльності стало відомо, що він розміщуав у соцмережах неправдиві повідомлення про збір грошей на авто для українських захисників.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили йому про підозру за ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство, вчинене у великих розмірах).

Наразі фігурант перебуває під вартою. Йому загрожує до 8 років в'язниці.

СБУ звертає увагу, що питання звільнення військовополонених перебуває винятково у компетенції органів державної влади.

Якщо ви або ваші знайомі потрапили у ситуацію, коли невідомі вимагають гроші за «визволення» родича з полону, негайно звертайтесь до Об’єднаного центру з пошуку та звільнення полонених: +38 044 321-11-21

+38 098 321-11-21

Viber, WhatsApp, Telegram: +38 067 650-83-32

або на електронну адресу [email protected].

Як повідомлялось, ДБР повідомило про підозру у незаконному збагаченні ексначальнику Головного управління внутрішньої безпеки СБУ. Національне агентство з питань запобігання корупції за результатами моніторингу способу життя виявило в нього ознаки корупційного правопорушення майже на 33 млн грн.

Шахрайство СБУ Полонені

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *