Нацполіція запустила пілотний проєкт з цифровізації воєнних злочинів

Нацполіція запустила пілотний проєкт з цифровізації воєнних злочинів 31.01.2024 18:30 Укрінформ Національна поліція України планує цифровізувати всі воєнні злочини, пілотний проєкт щодо цього вже діє на Харківщині.

Про це у інтерв'ю "Інтерфакс-Україна" заявив перший заступник голови Нацполіції України – керівник Головного слідчого управління НПУ Максим Цуцкірідзе, передає Укрінформ.

"Плануємо цифровізувати всі воєнні злочини – міжнародні партнери нададуть нам для цього відповідну базу. По прикладу інших країн бачимо, що воєнні злочини розслідуються десятками років, оскільки не мають строків давності. Пілотний проєкт вже діє в Харківській області", – зазначив він.

Керівник ГСУ НПУ розповів, що всі речові докази з деокупованих територій, які були зібрані, були внесені в єдину базу, і фактично за одним прізвищем росіянина можна визначити його переміщення, низку скоєним ним злочинів та бригаду чи роту, до якої російський військовий входив.

Як повідомлялося, генпрокурор України Андрій Костін обговорив із генпрокурором Польщі Адамом Боднаром співпрацю у розлідуванні російських воєнних злочинів.

Поліція Злочин Цифровізація

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *