Лубінець закликав два міжнародні комітети відвідати місця утримання українських полонених

Лубінець закликав два міжнародні комітети відвідати місця утримання українських полонених Фото 13.04.2024 03:00 Укрінформ Омбудсмен Дмитро Лубінець закликав два міжнародні комітети відвідати місця утримання незаконно позбавлених волі українців для запобігання тортурам.

Про це він поінформував у Телеграмі за результатами засідання Робочої групи пункту 4 Формули миру, до якого долучилося 30 країн і 4 представники міжнародних організацій (ООН, ОБСЄ, МКЧХ і ЄС), передає Укрінформ.

«Звернувся до Підкомітету ООН із запобігання катуванням та іншим жорстоким, нелюдським або таким, що принижують гідність, поводженню чи покаранню (SPT) і Європейського комітету із запобігання катуванням та нелюдському або такому, що принижує гідність, поводженню чи покаранню (CPT) з проханням відвідувати всі місця несвободи, де утримуються українські військовополонені та цивільні, з метою запобігання тортурам», – заявив він.

Лубінець запевнив, що українська влада вживає всіх можливих кроків і шукає нові механізми для повернення українців.

Окремо він подякував послам Канади та Норвегії і їхнім командам за потужну роботу в цій робочій групі.

Під час цього засідання уповноважений із прав людини поінформував присутніх про те, що вже вдалось зробити в межах цієї робочої групи.

«Висловив сподівання, що кожен з учасників Робочої групи зробить свій внесок у її діяльність. Разом ми – рушійна сила. Вірю, спільно у нас все вийде», – написав він.

Як передавав Укрінформ, 26 лютого Лубінець заявив про відкриття Міжнародної платформи за звільнення незаконно утримуваних РФ цивільних.

ООН Тортури Полонені Дмитро Лубінець

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *