Фейки ворога треба швидко розбивати фактами – журналіст

Фейки ворога треба швидко розбивати фактами – журналіст Відео 20.03.2024 19:30 Укрінформ Протистояти дезінформації ворога можна швидкою реакцією з правдивою інформацією натомість.

Таку думку висловив журналіст Сергій Пейчев у черговому випуску проєкту «Про війну».

«Найперший метод боротьби з дезінформацією – це говорити правду трохи швидше, ніж ворог закидає свою брехню. Бо будь-яку їхню «дезу» можна швидко розбити фактами, тому що вона виглядає смішною», – вважає Пейчев.

Тим часом, на думку журналіста, зволікання із відповіддю на дезінформацію породжує чутки й домисли, які потім складно спростувати – як у випадку зі збитим російським військово-транспортним літаком, де нібито були українські полонені.

«Наприклад, збили літак, і всі (гадають – ред.) – ми чи не ми (українська сторона – ред.). Ми мовчимо якийсь час, і люди починають вигадувати, будувати свої версії, з’являється мільйон ідіотських версій, які фактами вже важко перебити. Тут головне – швидка реакція і правда», – наголосив Пейчев.

Водночас журналіст застеріг від дезінформації, яку продукують деякі вітчизняні експерти – часто керуючись не фактами й реальністю, а власними домислами і міркуваннями – і порадив, як цьому протистояти.

«Подивіться, що експерт говорив рік-два-три тому і чи щось збігається (з реальністю – ред.) чи він молов якусь дурню. Боротися (з дезінформацією – ред.) треба, піднімаючи рівень інтелекту населення та медіаграмотністю. Відкрийте Вікіпедію і подивіться, де ця людина була раніше, що робила й говорила. Про них є багато інформації, і це не так важко зробити. Ви ж коли споживаєте продукти, дивитесь термін їхньої придатності – ось так само й у випадку соцмереж», – зазначив Пейчев.

Учасники спільного проєкту Укрінформу та Центру протидії дезінформації при РНБО «Про війну» говорять про фронт, фейки, мобілізацію та найважливіші проблеми на війні.

Ведучі – керівник Центру протидії дезінформації РНБО лейтенант Андрій Коваленко та офіцер управління 12-ї бригади «Азов» НГУ Дмитро «Дипломат». Вони запрошують до студії військових ЗСУ та експертів, громадських активістів, медійних персон.

Фейк Журналіст Росія Війна Дезінформація

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *