Для України тема безпеки журналістів є пріоритетом – МКІП

Для України тема безпеки журналістів є пріоритетом – МКІП 15.02.2024 15:10 Укрінформ Для України тема безпеки журналістів є пріоритетом, держава розглядає інформбезпеку не лише через призму боротьби з дискримінацією, а й у контексті захисту прав громадян на отримання інформації.

Про це заступник міністра культури та інформаційної політики Тарас Шевченко сказав під час міжнародної експертної дискусії «Два важких роки війни: досвід подолання викликів для безпеки журналістів та стійкості медіа», передає кореспондент Укрінформу.

«Правдиве висвітлення інформації з України назовні є ключовим безпековим фактором у майбутньому існуванні та діяльності нашої країни. Для України тема безпеки журналістів є пріоритетом, записаним у документи та стратегії інформаційної безпеки, оскільки ми розглядаємо інформаційну безпеку не лише через призму боротьби з дискримінацією, але й через призму захисту прав громадян на отримання інформації», – підкреслив Шевченко.

На його переконання, для демократичної держави принципово важливо, щоб громадяни були проінформовані, тому журналістська професія має бути захищеною.

Заступник міністра культури та інформаційної політики наголосив, що права журналістів, права на свободу вираження поглядів є одним із пунктів, за якими здійснюється скринінг та переговори щодо євроінтеграції.

«У блоці фундаментальних прав є питання свободи вираження поглядів, яке включає безпеку журналістів. Для Європейського Союзу блок «Фундаментальні права» є одним з найголовнішим, з нього починаються переговори», – зауважив Шевченко.

Він висловив переконання, що Україна, український уряд буде гарантувати права журналістів, враховуючи, зокрема, і фактор європейської інтеграції як надважливий пріоритет.

Шевченко нагадав, що у цьому році Україна була також обрана в ЮНЕСКО до комітету з розвитку комунікацій.

«Саме він відповідає за тему безпеки і захисту журналістів. МКІП уповноважене працювати у цьому комітеті і виносити питання безпеки журналістів, працювати з ним на більш глобальному рівні, не лише в контексті безпеки в Україні, але й безпеки в інших країнах, дотримання міжнародних стандартів», – сказав він.

Як повідомляв Укрінформ, голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Ольга Герасим'юк заявила, що ситуація щодо безпеки журналістів погіршується по всій Європі.

Інформбезпека Журналіст Безпека Медіа МКІП

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *