Депутатку Київради призначили в.о. ректора Національного авіаційного університету

Депутатку Київради призначили в.о. ректора Національного авіаційного університету 10.04.2024 15:18 Укрінформ Міністерство освіти та науки призначило в.о. ректора Національного авіаційного університету Ксенію Семенову.

Про це повідомляється на сайті Національного авіаційного університету, передає Укрінформ.

"Згідно з Наказом Міністерства освіти і науки України, з 10 квітня 2024 року в.о. ректора Національного авіаційного університету призначено Ксенію Семенову, яка до теперішнього часу обіймала посаду в.о. проректора з наукової роботи та інноваційного розвитку Національного авіаційного університету", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що призначенню кандидатури з боку МОН передувало обговорення та голосування Наглядової ради Національного авіаційного університету. Як нагадали в НАУ, у рамках експерименту Наглядову раду НАУ було створено у січні 2024 року, її очолює радник міністра освіти і науки України на з питань корпоративного управління в університетах та розвитку Київського авіаційного інституту Петро Чернишов.

Як зауважили в НАУ, уперше за довголітню історію українського технічного університету його очолить молода жінка, яка фокусується на сфері освіти, якісних змінах в ній, впровадженню найкращих практик ЄС та США в систему вищої освіти України.

Ксенія Семенова народилася 3 березня 1990 року у Кривому Розі. У 2013 році закінчила навчання за напрямом «Електронні пристрої та системи», у 2016 — за освітньо-професійною програмою кандидатки наук у Національному авіаційному університеті.

З 2013 року є викладачкою у Національному авіаційному університеті.

З 2023 року — в.о. проректора з наукової роботи та інноваційного розвитку Національного авіаційного університету.

У 2020 році обрана депутаткою Київради, входить до Постійної комісії Київської міської ради з питань цифрової трансформації та адміністративних послуг, є заступницею голови цієї комісії.

Є авторкою проєктів Громадського бюджету міста Києва, що пов'язані із наукою.

З 2013 року є співорганізаторкою серії щорічних наукових фестивалів та подій: Наукові пікніки, Медичні пікніки, Дні науки, Марш за науку, День жінок та дівчат в науці.

Засновниця відкритого простору неформальної освіти в НАУ «NAU HUB». З початком повномасштабного вторгнення є співзасновницею благодійного фонду «Солом’янські котики».

Фото: facebook.com/shelevytska

Депутат Освіта НАУ

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *