У Києві відбудеться завершальний концерт благодійного туру «Симфонія Криму. Повернення»

У Києві відбудеться завершальний концерт благодійного туру «Симфонія Криму. Повернення» 31.08.2024 13:24 Укрінформ У Київському національному академічному театрі оперети 5 вересня відбудеться завершальний концерт Всеукраїнського суспільно-просвітницького благодійного туру «Симфонія Криму. Повернення» у виконані Національного президентського оркестру під орудою Ділявера Османа.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики, передає Укрінформ.

"Проєкт спрямований на популяризацію історії та культури корінних народів Криму, формування національної свідомості та підтримки єдності українського народу в контексті анексії Криму. Це нагадування про непохитну стійкість у боротьбі проти російської окупації на 10 рік спротиву окупації Криму та до 80 роковин депортації кримських татар", – йдеться у повідомленні.

Під час концерту відбудеться поєднання симфонічної музики кримськотатарської композиторки Ельвіри Емір, поезії видатного польського поета Адама Міцкевича (в перекладі Максима Рильського) та візуальної інтерпретації ключових подій у житті кримськотатарського народу за останні 250 років. Така синергія музики, поезії та візуальної інтерпретації підкреслює різноманіття та багатство культурного спадку України та його важливу роль у формуванні національної ідентичності, підкреслили у МКІП.

Як зазначається, всеукраїнський тур «Симфонія Криму. Повернення» упродовж із серпня охопив понад 15 міст і феєрично фінішує у Києві.

Ініціатор благодійного проєкту ГО «Культурно-мистецька фундація DUSHA UA» спільно з Національним президентським оркестром.

Як повідомлялося, в Національній філармонії України відбувся концерт «Симфонія Незалежності».

Концерт Крим Театр Київ

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *