Зіткнення літаків в Україні. Три пілоти загинули, серед них Джус

JUICE

Автор фото, JUICE

Підпис до фото,

Пілот Джус загинув 25 серпня

У небі над Житомирщиною 25 серпня зіткнулися два навчально-бойові літаки L-39.

Троє пілотів загинули. Про це повідомляють у телеграмі Повітряні сили України.

  • Чому так непросто підготувати українських пілотів літати на F-16
  • Українські пілоти почали навчання на літаках F-16. Як відбуваються тренування і коли закінчаться

літак

Автор фото, офіс генпрокурора

Авіакатастрофа сталася під час виконання бойового завдання. Триває розслідування.

літак

Автор фото, ДБР

Експерти будуть вивчати технічний стан літаків, дотримання правил підготовки до польотів. Проведуть діагностику "чорних ящиків".

Попередня кваліфікація кримінальної справи – порушення правил польотів або підготовки до них (ст. 416 КК України).

Загинув Джус

juice

Автор фото, інстаграм juice_fighter

Підпис до фото,

Льотчик "Джус" Андрій Пільщиков загинув з іншими двома пілотами

Серед загиблих – відомий пілот 40-ї бригади тактичної авіації на позивний "Джус" Андрій Пільщиков. Він літав на МіГ-29.

"Джус" брав участь у повітряній обороні Києва та інших територій. Станом на 7 травня 2022 року, "Джус" мав 500 годин бойових польотів.

Друзі у фейсбуці пишуть співчуття і згадуть пілота.

"Ти мріяв про F-16 і дочекався новин про їхню передачу. Ти кохав свою пташку і буквально жив небом. Я вдячний тобі за важливі життєві уроки та драйв, який обов'язково залишиться в Повітряних Силах…Вічна пам'ять, Callsign Juice. Тепер ти буквально триматимеш наше небо", – написав Павло Поцелуєв, радник партії "Демократична сокира", знайомий "Джуса".

  • F-16: що це за літак і як він може допомогти ЗСУ

"Джус" активно лобіював передачу Україні літаків F-16. Він закликав західних партнерів дати ЗСУ літаки в інтерв'ю Washington Post, Financial Times, CNN, Fox News, BBC News.

Діапазон західної зброї на F-16 дозволить перехоплювати крилаті ракети "на великих відстанях просто біля наших кордонів, замість того, щоб намагатися зловити їх десь у центральних районах України", говорив "Джус" в інтерв'ю ВВС.

"І ось, коли вже прийнято рішення про постачання цих винищувачів, Андрій полетів у свій останній політ…День Авіації України сьогодні з гірким присмаком", – написав його друг Віталій Трубніков.

"Ти кращий з кращих пілотів в історії українсьскої авіації. Твоя пристрасть, наполегливість і відданість справі зробили нашу мрію про F-16 можливою. Тобі зовсім трошки не вистачило часу, щоб, як ти казав, "нарешті освоїти новий тип", – пише його подруга Тетяна Шевчук.

З початку російського вторгнення Військово-повітряні сили України зазнали серйозних втрат — хоча конкретні цифри ніколи не називали. Кілька тижнів тому росіяни обстріляли Прикарпаття. Тоді говорили, що ціллю були молоді українські пілоти, які проходять там навчання.

Україна нещодавно досягла домовленостей із західними партнерами щодо отримання американських винищувачів F-16. Київ довго просив надати йому цю техніку і говорив, що саме вона змінить хід війни.

ЗСУ потребує і літаків, і пілотів, які б вміли ними керувати. Навчання українських пілотів на F-16 вже почалося. Але це довгий і непростий процес.

Одним з пілотів F-16 мав бути "Джус".

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *