Потужний вибух на оборонному підприємстві під Москвою. Загинула жінка, десятки людей постраждали

Сергієвому Посад

Автор фото, телеграм

У Підмосков'ї на території Загорського оптико-механічного заводу у Сергієвому Посаді стався потужний вибух. На місці події здійнявся величезний стовп диму – у соцмережах є багато відеозаписів. Завод випускає високотехнологічну продукцію військового призначення. За попередньою інформацією, причиною вибуху стала детонація піротехніки.

Одна із постраждалих – 45-річна жінка, яка отримала 100% опіків тіла, померла, повідомили російські інформагентства з посиланням на медиків.

Раніше губернатор Підмосков'я Андрій Воробйов повідомив, що за медичною допомогою звернулися 56 людей, шестеро з яких лежать у реанімації.

Він зазначив, що у тих, хто перебуває в реанімації, опіки і черепно-мозкова травма, ще 22 людини доставлені у відділення травматології. В інших діагностують осколкові ушкодження середньої тяжкості.

За даними влади, через вибух пошкоджена будівля спорткомплексу "Промінь" та навколишні будинки – 20 житлових багатоповерхівок, дві школи та коледжі. У них вибиті шибки. Також зруйнована котельня, яка постачала гарячу воду у навколишні райони.

На заводі оголосили повну евакуацію.

За словами представників екстрених служб, яких цитують російські інформагентства, потужний вибух у Сергієвому Посаді стався у металевому ангарі 40х40 метрів, де зберігалися "піротехнічні вироби".

Інформацію про те, що вибух міг спричинити удар безпілотника, російська влада не підтверджує. За інформацією слідчих органів, причиною інциденту є порушення технологічних процесів. Кримінальну справу розслідують за статтею про порушення вимог промислової безпеки.

  • "Знову щось гримнуло": Москву вночі атакували дрони
  • Атаки безпілотників по Росії. Усе, що відомо на цей момент

Швидкі біля заводу

Автор фото, Reuters

Підпис до фото,

Швидкі біля заводу – за останніми даними під час вибуху постраждали понад 30 людей

За інформацією російських ЗМІ, вибухнув склад піротехніки компанії "Піро-Рос", яка орендувала приміщення на території оптико-механічного заводу.

Це підтверджує і місцева влада: "Джерело детонації в Сергієвому Посаді – склад піротехніки, орендований сторонньою компанією".

Як повідомляють на офіційному сайті заводу, АТ "ЗОМЗ" є провідним розробником та виробником оптичних та оптико-електронних приладів для силових структур, промисловості та охорони здоров'я.

У 2018 році завод презентував Міноборони РФ "нову систему виявлення лазерного випромінювання".

За даними з відкритих джерел, "Піро-Рос" організовувала святкові феєрверки до Дня Перемоги у різних містах Росії. Зараз компанія проходить процедуру банкрутства.

вибух на заводі

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *