Львів під російським ударом. Що відомо про жертви та руйнування найбільшої атаки на місто

Львів

Автор фото, Скріншот з відео Володимира Зеленського

У ніч проти четверга росіяни завдали ракетного удару по Україні. У Львові дуже сильно пошкоджена частина багатоквартирного житлового будинку, загинули та поранені мирні жителі.

За інформацією МВС України, зруйновані третій та четвертий поверхи у двох під'їздах, загинули щонайменше чотири людини, 34 поранені, серед них – дитина.

  • Серія авіаударів по Львову: що відомо
  • Ракетний удар по Львову. Постраждали об'єкти енергетики, в місті зникає світло

Триває пошуково-рятувальна операція.

У Повітряних силах України повідомили, що росіяни атакували Львівщину крилатими ракетами "Калібр". Українські сили ППО знищили сім із 10 ракет.

Львів

Автор фото, МВС України

Підпис до фото,

Поліція виносить поранених

Як зазначив мер міста Андрій Садовий, це найбільша атака на цивільну інфраструктуру Львова від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

"Дуже великі руйнації, зруйновано більше 50 помешкань, цілі житлові будинки – просто позносило дах, руйнація офісного комплексу, руйнації в школі, в гуртожитках львівської політехніки", – розповів він.

Львів

Автор фото, МВС України

Голова Львівської ОВА Максим Козицький з місця події розповів, що у будинок, де загинули люди, було пряме влучання.

"Отак "русскій мір" прийшов до Львова", – сказав він у відео на тлі зруйнованого будинку і додав, що основна мета росіян – "знищення українського народу".

За його словами, наймолодшій загиблій – 21 рік, найстарішій – 95.

"Жінка пережила Другу світову, але, на жаль, не пережила рашизму", – сказав голова ОВА.

Козицький також повідомив, що у Львові були пошкоджені понад 30 будинків, понад 50 автомобілів, 10 гуртожитків, будинок дитини, два виші та санаторна школа.

Також була пошкоджена одна підстанція, внаслідок чого 150 абонентів залишилися без електропостачання.

Голова ОВА додав, що поруч із будинком, у який влучила ракета, є укриття. За його словами, воно було у належному стані і на момент тривоги було відчинене – але з усього будинку в укритті перебували лише п'ятеро людей.

Козицький розповів також про руйнування на Львівщині – уламок ракети впав в одному зі сіл Львівського району, також унаслідок падіння уламків ракети є руйнування в приватному господарстві в одному зі сіл Золочівського району.

За словами Козицького, постраждалих на Львівщині, за попередньою інформацією, немає.

На атаку на Львів також відреагував президент України Володимир Зеленський, який виклав відео наслідків російського обстрілу та висловив співчуття рідним поранених та загиблих.

Львів

Автор фото, Скріншот з відео Володимира Зеленського

Що кажуть очевидці

Історію цієї страшної ночі ВВС Україна розповів місцевий мешканець Павло, чия квартира була вщент зруйнована, а він з родиною ледь врятувався.

Коли вночі почалася тривога, вони спочатку перебігли до ванни. Вже після того, як пролунали звуки перших вибухів і впала ракета неподалік, то негайно перебігли до укриття в підвалі сусіднього під'їзду.

Вони встигли сховатись, а майже одразу після цього ракета влучила в будинок і зруйнувала їхній під'їзд та все крило будинку.

"Нас трохи завалило пилюкою та брудом з дружиною і дитиною, але підвал нас врятував", – ділиться він з ВВС.

Після цього вони вибігли з підвалу, й поліція спрямувала їх до розташованого поруч парку. Коли вони перебігли до парку, то неподалік пролунали ще звуки вибуху.

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *