Злочини РФ в Україні: правоохоронці Литви опитали понад 420 свідків і 125 потерпілих

Злочини РФ в Україні: правоохоронці Литви опитали понад 420 свідків і 125 потерпілих 31.01.2024 04:23 Укрінформ Генеральна прокуратура Литви заявила, що правоохоронці країни в рамках розслідування воєнних злочинів Росії опитали 423 свідків, а також визнали потерпілими 125 осіб.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє LRT.

Зазначається, що правоохоронці також розслідують смерть Мантаса Кведаравічюса, відомого литовського кінорежисера та культурного антрополога, який загинув під час зйомок документального фільму в Маріуполі навесні 2022 року.

Литовські прокурори разом з іншими посадовцями та експертами відвідали нашу країну, де спільно з українськими колегами проводили процесуальні дії, записували свідчення потерпілих і свідків та оглядали місця подій.

У понеділок президент Гітанас Науседа та генеральний прокурор Ніда Грюнскієне зустрілися, щоб обговорити співпрацю литовських прокурорів з правоохоронними органами України та інших країн у розслідуванні воєнних злочинів РФ.

Як повідомлялося, прокуратура Литви 1 березня 2022 року розпочала досудове розслідування щодо агресії, воєнних злочинів та злочинів проти людяності в Україні. Воно базується на статтях Кримінального кодексу про заборонене міжнародним правом поводження з людьми, агресію та заборонені воєнні дії в Україні. Ці злочини караються позбавленням волі від п’яти років – та аж до довічного ув'язнення.

Литва Прокуратура Воєнні злочини Війна Війна з Росією

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *