«Зливи» з НАБУ: Кривонос затвердив висновок службового розслідування

«Зливи» з НАБУ: Кривонос затвердив висновок службового розслідування 09.08.2024 12:09 Укрінформ Директор Національного антикорупційного бюро України Семен Кривонос затвердив висновок службового розслідування щодо можливого тиску на викривачів корупції.

Про це він заявив під час брифінгу, відповідаючи на питання, якою є ситуація з розслідуванням щодо зливів інформації, передає кореспондент Укрінформу.

Кривонос зазначив, що на початку цього розслідування були допущені помилки, і що він визнає їх як директор НАБУ.

«Я працюю, у тому числі, над удосконаленням певних процесів. Але якщо говорити безпосередньо про саме розслідування, то скажу, що вчора я затвердив висновок службового розслідування, яке стосувалося подій вже після того, як було розпочато досудове розслідування щодо витоків. Це — службове розслідування щодо можливого протиправного тиску на викривачів і інших питань, пов’язаних з цим», – заявив очільник антикорупційного бюро.

Кривонос пояснив, що у цьому службовому розслідуванні Управлінням внутрішнього контролю були зафіксовані певні порушення як і Кодексу етики працівників НАБУ, так і Закону «Про держслужбу» та низки інших нормативно-правових актів.

«Особа, щодо якої здійснювалося службове розслідування, надала свої відповідні заперечення, які долучені до матеріалів службового розслідування. Висновок цього службового розслідування мною затверджений, і далі він іде на розгляд дисциплінарної комісії за процедурою», – поінформував він.

Директор НАБУ сказав, що дисциплінарна комісія, яка станом на сьогоднішній день складається з 5 осіб (із них 3 — працівники НАБУ і 2 – представники Ради громадського контролю при НАБУ), які мають дослідити ці матеріали і вже остаточно встановити, винна особа, що фігурує у цьому службовому розслідуванні, чи ні, відбулося порушення чи ні, і надати відповідні рекомендації щодо застосування або не застосування відповідних санкцій щодо тих чи інших осіб.

«Вони найближчим часом приступлять до вивчення цих матеріалів і будуть проводити відповідні засідання. На період проведення вивчення цієї справи саме цього дисциплінарного провадження мною призначено керівником дисциплінарної комісії саме представника Ради громадського контролю. Це рішення прийнято вчора, і це — Віктор Прудковських», – повідомив Кривонос.

Як повідомлялося, 11 червня директор НАБУ Семен Кривонос заявив, що за фактом витоку інформації про розслідування кримінальних справ НАБУ проводиться досудове розслідування.

Окрім досудового розслідування щодо витоків, у НАБУ за наказом Кривоноса розпочато ще два службові розслідування. Одне – щодо можливого тиску на викривачів, інше – щодо можливих неправомірних вказівок детективам.

НАБУ Корупція Кривонос

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *