Зеленський: Подвиг «кіборгів» довів – українців не зламати

Зеленський: Подвиг «кіборгів» довів – українців не зламати Відео 20.01.2024 09:20 Укрінформ Президент Володимир Зеленський заявив, що подвиг оборонців Донецького аеропорту довів – українців не зламати.

Як передає Укрінформ, про це Зеленський написав у Фейсбуці.

«242 дні оборони Донецького аеропорту. 242 дні стійкості та хоробрості наших захисників. Подвиг «кіборгів» довів: українців не зламати. Світ уже тоді міг побачити, на що здатні українці», – зазначив Зеленський.

Президент закликав пам’ятати кожного, хто б’ється заради держави.

***

Командувач Об’єднаних сил Збройних сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв назвав захист Донецького аеропорту одним із найважчих протистоянь, яке виявило надзвичайну витримку воїнів на початку російсько-української війни.

“Захист Донецького аеропорту. Це було одне з найважчих протистоянь для України. Воно виявило сталевий дух, несамовиту впертість і надзвичайну витримку воїнів на початку російсько-української війни”, – зазначив Наєв.

Він підкреслив, що фраза “ Кіборги” вистояли, не встояв бетон” навіки увійшла у світову історію разом із героїчним подвигом українських бійців. 

“Воїни-кіборги стали символом виняткової мужності та неймовірної стійкості українського народу, який сьогодні героїчно продовжує боротьбу за незалежність своєї держави. Вічна слава і честь захисникам! Вічна слава героям! Слава Україні!”, – наголосив Наєв.

Як повідомляв Укрінформ, героїчна оборона Донецького аеропорту, яка стала символом незламності та мужності українських військових, тривала 242 дні: з 26 травня 2014 року по 22 січня 2015 року. 242 дні українські військові, добровольці, медики та волонтери протистояли навалі російсько-окупаційних військ та проросійським бойовикам, затято відстоюючи малесенький клаптик української землі.

20 січня в Україні вшановують пам'ять захисників Донецького аеропорту.

Фото: Сергій Лойко

Кіборг Донецький аеропорт захист Зеленський

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *