Зеленська на конференції у Португалії: Коли довго толерувати агресора, він виграє час на нові злочини

Зеленська на конференції у Португалії: Коли довго толерувати агресора, він виграє час на нові злочини Відео 24.10.2024 17:48 Укрінформ Під час виступу на конференції «Час переосмислити», що відбулася у португальському місті Ешторілі, дружина Президента Олена Зеленська заявила, що коли довго толерувати агресора, він виграє час на нові злочини. Вона також підкреслила, що час має ціну, і ця ціна — життя.

Як передає Укрінформ, про це перша леді написала у Телеграмі.

«У виступі я закликала учасників пам’ятати: час має ціну. Ця ціна – життя. Переосмислення важливе, але розмірковувати занадто довго небезпечно. Коли довго толерується агресор, він виграє цей час на нові злочини», – розповіла Зеленська.

За її словами, в Україні за 10 років російської повзучої агресії вже багато чого переосмислено.

«Зокрема підхід до безпеки: якщо хтось погрожує вам роками, каже, що ви не маєте права на існування – треба сприймати це як дію, а не як слова», – зауважила Зеленська.

Також переосмислено підхід до громадянської оборони. 

«У наших містах із часів холодної війни не було бомбосховищ. Тепер ми їх будуємо, а люди вчаться тактичної медицини», – розповіла португальцям перша леді України.

Вона підсумувала, що про своє переосмислення розповідає для того, щоб світ не витрачав часу на те саме, а натомість починав діяти.

«Ми даємо для цього всі інструменти: нещодавно на полях ООН я презентувала експертний документ із захисту дітей, розроблений українськими фахівцями; так само Україна вклала свій досвід у Формулу миру Президента Зеленського. Все це переосмислення не лише для України – це для безпеки всього світу. Не буває злочинів «надто» далеко. Тож після рефлексій має настати час на дії», – сказала дружина Президента.

Разом із Президентом Португальської Республіки Марселу Ребелу де Соузою Олена Зеленська ознайомилася з виставкою Living The War, яку організувало Посольство України в Португалії. 

«Це імерсивний досвід, що дає змогу не лише побачити, що таке війна, а й зануритися в це відчуття на відстані. Переосмислення цінності свободи, миру найчастіше відбувається вже після того, як їх втрачаєш. Хотілося б, щоб європейські суспільства переосмислили їхню цінність до того, як агресор загрожуватиме їм безпосередньо», – розповіла Олена Зеленська.

Як повідомлялося, раніше у столиці Португалії Лісабоні Олена Зеленська відкрила меморіальну дошку жертвам Голодомору в Україні 1932–1933 років.

Фото: Телеграм / Олена Зеленська

Португалія Війна Олена Зеленська Війна з Росією

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *