Залужний у День пам’яті Героїв Крут подякував усім, хто боронить майбутнє держави

Залужний у День пам’яті Героїв Крут подякував усім, хто боронить майбутнє держави 29.01.2024 11:51 Укрінформ Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний у День пам’яті Героїв Крут подякував усім, хто зараз боронить державу, її незалежність і майбутнє.

Як передає Укрінформ, про це головнокомандувач написав у Телеграмі.

Як зауважив Залужний, 29 січня 1918 року армія УНР виконала своє бойове завдання на полі під Крутами – зупинила російських окупантів, які рвалися до Києва.

«Минуло 106 років, і нині українські воїни знову дають бій російським загарбникам на всій лінії фронту та щохвилини доводять – Україна була, є і буде вільною і незалежною», – підкреслив головнокомандувач ЗСУ.

У своєму дописі Залужний наголосив: «Шануємо пам’ять українців, які віддали своє життя у бою під Крутами, який став символом героїзму та самопожертви молодого покоління в боротьбі з агресором. Дякуємо кожному, хто зараз боронить державу, її незалежність і майбутнє».

Як повідомляв Укрінформ, в Україні 29 січня відзначають День пам’яті Героїв Крут.

На державному рівні цей день відзначають з 2003 року. Щорічне вшанування пам’яті Героїв Крут закріплено у постанові ВР від 16 травня 2013 року.

У 2006 році на залізничній станції Крути відкрили меморіальний комплекс «Пам’яті героїв Крут».

Фото Представництва України при НАТО та ГШ ЗСУ

Герої Крут Історія Війна Валерій Залужний Війна з Росією Сили оборони

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *