Закон про мобілізацію прийнято: до нього є претензії, але він підсилить ЗСУ

Закон про мобілізацію прийнято: до нього є претензії, але він підсилить ЗСУ 11.04.2024 18:52 Укрінформ Закон проголосовано 283-ма голосами депутатів Верховної Ради. Експерти: його треба було приймати раніше, але й зараз ще не пізно

І хоча журналістів у кулуари парламенту ще не допускають, по фото та постам нардепів видно, що в ложах Верховної Ради були присутні діючі офіцери, командири славетних бригад.

У Верховній Раді присутні діючі офіцери, командири славетних бригад. Фото Ірина Геращенко /Фейсбук.

Напевно, це мало бути моментом стратегічної комунікації влади, суспільства і армії. Суспільство мало побачити цих людей, які тримають фронт, армія дочекалася, що попри відсутність норми про демобілізацію (це було одним з найбільш очікуваних рішень), поповнення прийде.

Норма про демобілізацію військових після 36 місяців служби, яка була в першій версії законопроєкту, зникла за день до розгляду…

Про поповнення. Наприкінці грудня 2023 року, коли закон вперше виносився в сесійний зал, йшлося про необхідність поповнити армію на пів мільйона людей. Кілька днів тому головнокомандувач Олександр Сирський в інтерв’ю Укрінформу сказав, що це число має бути суттєво меншим. «Ми переглядаємо чисельність певних частин, які не беруть участі у бойових діях, на підставі аудиту їхньої діяльності. Це дало нам змогу вивільнити тисячі військовослужбовців і спрямувати їх до бойових частин», – уточнив генерал.

Закон буде підписаний спікером у найближчі години і направлений на підпис Президенту, на момент написання тексту його ще не було в базі парламенту.  Але ще за тиждень до дня голосування кілька народних депутатів України, у тому числі із парламентського Комітету з питань національної безпеки, підготували короткий перелік ключових норм закону, який обговорювався в комітеті більш як пів року. 

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *