За можливості від’їжджайте – Верещук закликала українців з ТОТ не брати участь у так званих «виборах»

За можливості від’їжджайте – Верещук закликала українців з ТОТ не брати участь у так званих «виборах» 14.03.2024 02:12 Укрінформ Українцям на тимчасово окупованих територіях варто уникати участі у так званих "виборах" та за можливості виїжджати.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" сказала віцепремʼєр-міністерка – міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук, передає Укрінформ.

"Намагатися уникати брати участь і тим паче колаборувати, тим паче як "дільнича комісія", ходити зі скриньками. Вони можуть як окупанти обирати собі кого завгодно, головне, щоб українські громадяни на тимчасово окупованих територіях усіляко уникали участі у цьому фарсі. Але для нас головне, і я сподіваюся, що цивілізований світ саме так і зробить, – це не визнавати легітимність Путіна на цих виборах", – сказала Верещук.

Вона нагадала, що свого часу світ не визнав легітимність Лукашенка, саме через порушення під час виборчої кампанії та переслідування опозиції.

"Путін частково окупував українську територію, катує у тюрмах, вивозить дітей, паспортизує і змушує йти на якісь вибори наших громадян. То як має реагувати цивілізований світ? Не визнавати легітимність Путіна на цих виборах взагалі", – сказала Верещук.

Вона додала, що українцям на тимчасово окупованих територіях варто намагатися виїхати, зокрема через пункт Колотилівка-Покровка.

Як повідомляв Укрінформ, президент Росії Володимир Путін підтвердив своє висування на новий президентський термін на "виборах" 2024 року.

Окупаційна влада Херсонської області заявила про "намір" тимчасово окупованих громад взяти участь у "виборах" президента Росії в березні 2024 року.

Окупація Єдині новини Фейкові вибори

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *