За фактом конфлікту поліцейського та прикордонника у Києві розпочали службову перевірку

За фактом конфлікту поліцейського та прикордонника у Києві розпочали службову перевірку Відео 05.11.2023 11:23 Укрінформ Національна поліція розпочала службову перевірку за фактом конфлікту поліцейського та прикордонника, який стався вночі 3 листопада.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на сторінку поліція Києва у Фейсбуці.

«Дану подію зареєстровано у журналі єдиного обліку заяв та повідомлень Шевченківського управління поліції. Керівництво поліції ініційовано службову перевірку з метою надання правової оцінки діям учасників інциденту», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що під час патрулювання містом наряд поліції виявив чоловіка, який перебував на вулиці у комендантську годину. Тоді оперативник Шевченківського управління поліції звернувся до перехожого з проханням перевірити його документи та поцікавився, чому він перебуває на вулиці під час комендантської години. У цей момент до них підійшов чоловік напідпитку у камуфляжі, почав агресивно себе поводити та кілька разів штовхнув оперативника.

«Працівник поліції запросив незнайомця пройти до відділу задля перевірки його особи. Втім, останній ігнорував законні вимоги поліцейського та продовжував конфліктувати", – додали у поліції.

Згодом стало відомо про те, що чоловік несе службу в одному із прикордонних підрозділів.

Також стало відомо, що прокуратура розпочала кримінальне провадження у зв’язку з оприлюдненням відео побиття військовослужбовця в районному управлінні поліції у Києві.

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури розпочато досудове розслідування за фактом можливих неправомірних дій стосовно військовослужбовця з боку працівників поліції. Відомості внесено до ЄРДР за ч. 2 ст. 365 Кримінального кодексу України – перевищення влади або службових повноважень.

"У мережі інтернет розповсюджено інформацію про затримання військовослужбовця працівниками Шевченківського управління поліції ГУ НП в місті та вчинення ними протиправних дій, пов’язаних зі спричиненням військовослужбовцю тілесних ушкоджень", – ідеться у повідомленні.

Також було оприлюднене відео із приміщення територіального відділу поліції, на якому видно момент падіння військовослужбовця на підлогу.

У прокуратурі заявили, що у межах слідства проводяться заходи зі встановлення обставин інциденту, його учасників та можливих свідків.

Також будуть опрацьовані записи з камер відеоспостереження у Шевченківському управлінні поліції.

Як повідомлялося, у соцмережах шириться відео, на якому нібито поліцейський побив військового у відділку поліції. Також була оприлюднена інформація про те, що військового після поранення направили до Києва на ВЛК.

Поліція Прикордонники Київ

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *