З початку року в Україні зафіксували 54 випадки африканської чуми свиней

З початку року в Україні зафіксували 54 випадки африканської чуми свиней 31.08.2024 06:23 Укрінформ За вісім місяців 2024 року в Україні зареєстровано 54 випадки АЧС, що на 15% перевищує показники за весь минулий рік.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба асоціації «Свинарі України», з посиланням на дані Держпродспоживслужби.

“Епізоотична ситуація щодо АЧС залишається напруженою: за вісім місяців 2024 року в Україні зареєстровано 54 випадки АЧС, що на 15% перевищує показники за весь 2023 рік.”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що наразі важливо розробити галузевий стандарт щодо біобезпеки і план реагування у випадку підтвердження захворювання, яке ще не реєстрували на території України.

У рамках проєкту «Збереження здоров’я тварин в Україні» представники вітчизняного свинарства, компетентного органу та міжнародні партнери працюють над впровадженням кращих практик біобезпеки щодо недопущення розповсюдження збудника АЧС.

Зокрема, ведеться робота над розробкою плану реагування на хвороби, які ще не реєструвалися на території України, що дозволить посилити контроль за епізоотичною ситуацією в Україні. Для бізнесу передбачено розширений комплекс ветеринарних досліджень, підтримку у покращенні біобезпеки і ветеринарний супровід підприємств.

Як повідомлялось, у мисливських угіддях на півночі Житомирщини серед диких свиней виявили захворювання на африканську чуму.

Чума свиней Тварини Безпека

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *