УВКБ ООН виділило ще $7 мільйонів на підтримку населення на прифронтових територіях

УВКБ ООН виділило ще $7 мільйонів на підтримку населення на прифронтових територіях 18.10.2024 15:34 Укрінформ Агентство ООН у справах біженців (УВКБ ООН) виділило додаткові 7 млн доларів на фінансування програми з надання деяким категоріям населення грошової допомоги на зимовий період.

Як передає Укрінформ, про це інформує Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій у Телеграмі.

"УВКБ ООН збільшує фінансування проєкту з підтримки прифронтових територій. Додаткові 7 мільйонів доларів США виділяє Агентство ООН у справах біженців (УВКБ ООН) на фінансування програми з надання деяким категоріям населення грошової допомоги на зимовий період. Таким чином, загальний бюджет програми становитиме 37 мільйонів доларів США", – йдеться в повідомленні.

У Мінреінтеграції уточнюють, що програма передбачає одноразову виплату у розмірі 21 тисячі гривень на придбання твердого побутового палива для вразливих домогосподарств Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.

Зі свого боку заступниця керівника Офісу Президента Ірина Верещук подякувала міжнародному донору за підтримку населення протягом опалювального сезону 2024/25 під час брифінгу на Східноукраїнському форумі Рад ВПО, що проходить 17–18 жовтня у Полтаві.

«Дякую УВКБ ООН за таку необхідну і вчасну допомогу мешканцям прифронтових територій. Вже до кінця жовтня планується розпочати виплати населенню. Їх мають отримати понад 20 тисяч домогосподарств, які пройшли ідентифікацію. Завдяки збільшенню фінансування цієї програми нам вдасться охопити допомогою для проходження опалювального сезону 2024/25 більше домогосподарств», — сказала Верещук.

Як повідомлялося, у серпні 2024 року Мінреінтеграції та УВКБ ООН підписали меморандум про підтримку прифронтових громад під час наступного зимового періоду. Угоду підписали Ірина Верещук і представниця УВКБ ООН в Україні Кароліна Ліндхольм Біллінг.

Фото: Мінреінтеграції

ООН Переселенці Мінреінтеграції

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *