Уряд спрямував майже 58 мільярдів на виплати пенсій

Уряд спрямував майже 58 мільярдів на виплати пенсій 26.01.2024 16:14 Укрінформ Цього тижня було спрямовано майже 58 мільярдів гривень на пенсійні виплати за січень. У лютому влада має намір так само профінансувати всі пенсії та субсидії.

Про це повідомив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час засідання уряду.

«Від першого дня повномасштабного вторгнення наш уряд визначив декілька пріоритетних завдань. Перше — це забезпечити Сили безпеки й оборони необхідними ресурсами, аби вистояти та перемогти», – поінформував він.

Очільник уряду наголосив, що друге завдання — втримати економіку та залучити ресурси, аби зберегти фінансову стійкість держави.

Третім завданням є надання допомоги тим, хто цього найбільше потребує, а також продовжити та розширити соціальні програми підтримки наших людей.

Шмигаль акцентував, що майже за два роки війни жодного разу не було затримано ні виплати пенсій, ні виплати субсидій, ні виплати інших соціальних допомог.

Він також поінформував, що цього тижня повністю було закрито виплату всіх пенсій за січень, «тобто кожен пенсіонер отримав свої кошти. Загалом ми спрямували на це майже 58 млрд грн».

«У лютому ми так само профінансуємо всі пенсії, всі субсидії, всі допомоги повною мірою. Це наше зобов’язання перед українцями. Ми розуміємо важливість цієї підтримки для людей, тому соціальна сфера була і залишається серед пріоритетів нашого уряду», – резюмував Прем’єр-міністр.

Як повідомляв Укрінформ, Україна має резерв коштів, який дозволить вчасно здійснювати соціальні виплати населенню незалежно від рішення щодо фінансової допомоги з боку ЄС та інших міжнародних партнерів.

Кабмін Пенсія Шмигаль

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *