Унаслідок війни за кордон виїхали 8,2 мільйона українців – Шуляк

Унаслідок війни за кордон виїхали 8,2 мільйона українців – Шуляк 26.06.2023 21:11 Укрінформ Унаслідок розв'язаної Росією повномасштабної війни за кордон виїхали 8,2 мільйона жителів України.

Як передає Укрінформ, про це повідомила в ексклюзивному інтерв'ю Українському радіо голова парламентського комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, очільниця партії "Слуга народу" Олена Шуляк.

"8,2 млн наших людей перебувають зараз за кордоном, більше 5 млн – внутрішньо переміщені особи по території України", – сказала вона.

Шуляк зазначила: плануючи повоєнне відновлення України, потрібно розуміти, скільки з цих мільйонів біженців повернуться у свої громади, як їх працевлаштовувати і забезпечувати доступ до соціальної інфраструктури.

Як повідомлялося, 21-22 червня у Лондоні відбулася міжнародна Конференція з відновлення України – Ukraine Recovery Conference, третій масштабний міжнародний захід (після конференцій у Лугано та Берліні). Понад 400 світових компаній пообіцяли надати підтримку Україні у відбудові економіки.

Переселенці Біженці Шуляк Війна з Росією

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *