Український криголам «Ноосфера» дістався польської антарктичної станції «Арцтовський»

Український криголам «Ноосфера» дістався польської антарктичної станції «Арцтовський» Фото 06.12.2023 13:50 Укрінформ Український науково-дослідний криголам “Ноосфера” дійшов до острова Кінг Джордж в Антарктиці, де розташована польська антарктична станція “Арцтовський”.

Як передає Укрінформ, про це Національний антарктичний науковий центр повідомляє у Фейсбуці.

“За київським часом це відбулося сьогодні вночі, 6 грудня. Шлях судна від Кейптауна до Кінг Джорджа становив 4125 миль (6638 км) і зайняв 19 днів. “Ноосфера” зустрічалася зі штормами, але досвідчена команда штурманів під керівництвом капітана Олександра Гришка майстерно їх оминала. Навіть шторми в найбурхливішій протоці Дрейка вдалося успішно обійти”, – ідеться у повідомленні.

Сьогодні й наступними днями на “Ноосфері” триватиме розвантаження. Треба доправити на берег 9 контейнерів з майже 450 тоннами різних речей та 140 тис. літрів пального для полярників “Арцтовського”.

11 грудня планується відправлення судна до української станції “Академік Вернадський”.

Як повідомляв Укрінформ, 17 листопада криголам “Ноосфера” вирушив з Кейптауна (Південно-Африканська Республіка) в Антарктику. Це вже третій його антарктичний сезон під синьо-жовтим прапором України. Як і торік, нинішня експедиція “Ноосфери” є спільною українсько-польською і частково фінансованою Польською антарктичною програмою.

Фото: Національний антарктичний науковий центр

Антарктика Польща Корабель Криголам

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *