Українські рятувальники вирушили у Словенію на допомогу з ліквідації наслідків повені

Українські рятувальники вирушили у Словенію на допомогу з ліквідації наслідків повені Фото 11.08.2023 18:51 Укрінформ Українські рятувальники вирушили у Словенію на допомогу колегам, які борються з наслідками повені.

Про це міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Відповідно до указу Президента та розпорядження уряду України сформований протипаводковий модуль, який направили для участі ліквідаційних роботах на північному сході Республіки Словенія", – зазначив він.

За даними Клименка, у складі групи понад пів сотні фахівців Державної служби України з надзвичайних ситуацій та майже 20 одиниць спеціалізованої техніки.

Як зауважив голова МВС, українські рятувальники мають "необхідний, а подекуди навіть безпрецедентний досвід, який допоможе якнайшвидше стабілізувати ситуацію".

"Друзі України завжди можуть розраховувати на нашу підтримку. Ми ніколи не залишимо в біді тих, хто потребує допомоги. Навіть якщо і нам самим нелегко", – наголосив міністр.

Як повідомляв Укрінформ, від початку серпня Словенія потерпає від сильних дощів. Негода спричинила в країні зсуви ґрунту та прорив дамби.

Унаслідок руйнівних повеней у Словенії загинули щонайменше шестеро людей.

Україна для подолання наслідків повеней запропонувала Словенії гелікоптер.

11 серпня Президент України підписав указ про надання Словенії гуманітарної допомоги для подолання наслідків повені.

Повінь Словенія допомога

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *