Українські криміналісти пройшли у Британії тренінг з ідентифікації жертв масових катастроф

Українські криміналісти пройшли у Британії тренінг з ідентифікації жертв масових катастроф Фото 04.04.2024 03:25 Укрінформ Криміналісти Національної поліції України взяли участь у тижневому тренінгу МВС Великої Британії з удосконалення навичок точної та швидкої ідентифікації жертв масових катастроф.

Про це повідомляє Нацполіція, передає Укрінформ.

12 криміналістів з різних регіонів України у ході практичних занять удосконалили навички з ідентифікації жертв масових катастроф та роботи з протоколами DVI (Disaster Victim Identification) — об’єднання прижиттєвої та посмертної інформації про особу з метою точнішої та швидшої ідентифікації під час масової загибелі людей.

Також вивчалися міжнародні стандарти й методи ексгумації тіл з місць масових поховань та особливості роботи на місці події, пов’язаної з радіаційною, хімічною, біологічною та ядерною загрозою.

Водночас українські фахівці поділилися з іноземними колегами власним досвідом із документування і розслідування воєнних злочинів під час бойових дій, практики проведення оглядів місць подій в умовах воєнного стану, збору доказової бази при роботі на звільнених територіях.

У Нацполіції наголошують, що отримані знання та практичні навички допоможуть криміналістам у зборі якісної доказової бази для документування й розслідування воєнних злочинів росіян на території України, які будуть передані на розгляд Міжнародного кримінального суду.

Як повідомляв Укрінформ, українські військовослужбовці пройшли інтенсивний п’ятитижневий курс із тактичної медицини, який провели інструктори сухопутних військ Великої Британії, сухопутних військ Нідерландів та пожежно-рятувальної служби Ісландії.

Фото: Нацполіція

Британія Катастрофа Поліція Воєнні злочини Тренінг

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *