Українська телемережа покриває 92% держави – Карандєєв

Українська телемережа покриває 92% держави – Карандєєв Ексклюзив 16.11.2023 14:40 Укрінформ Загальнонаціональна цифрова багатоканальна телемережа MX-7 покриває території України на 92%, до кінця року Україна буде покрита телевізійним цифровим сигналом на 96%.

Про це в інтерв'ю Укрінформу повідомив т.в.о міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв.

“Ми переходимо на запропонований у пакеті цифрового мовлення формат MX-7 у метровому діапазоні. Тобто мова про телевізійний ефір. Ми сьогодні вже маємо результат покриття території України на 92%. До кінця року Україна буде покрита телевізійним цифровим сигналом на 96%”, – сказав Карандєєв.

Він зазначив, що йдеться про території, підконтрольні Україні.

Т.в.о міністра культури та інформаційної політики нагадав, що до впровадження нового стандарту територія України була покрита сигналом лише на 72%.

Карандєєв зауважив, що щодо окупованих територій, там поруч потрібно ставити телевежі, а це високий ризик.

“І так телевежі у наближеній до бойових дій зоні або неподалік російського кордону зазнають постійних артилерійських уражень, і ми маємо їх відновлювати. Ну, або ж знаходити інші варіанти донесення інформації. Ця робота ведеться, тому що громадяни України мають право на отримання інформації незалежно від місця проживання”, – підкреслив т.в.о міністра культури та інформаційної політики.

Він зауважив, що сьогодні працює супутникове розповсюдження сигналу й інтернет.

“Звісно, супутникові антени — це дорого і складно. Окупанти контролюють сигнал з яких супутників приймають ці антени. Але через інтернет можна дивитися все, тому люди використовують цей інструмент”, – додав Карандєєв.

Як повідомлялось, Кабінет міністрів іще в серпні 2021 року затвердив Програму підвищення обороноздатності та безпеки держави в частині матеріально-технічного забезпечення побудови оператором Концерну радіомовлення, радіозв’язку та телебачення загальнонаціональної цифрової багатоканальної телемережі MX-7.

Для будівництва мережі Концерн РРТ залучив кредит під гарантії уряду. Монтаж першого передавача розпочався 20 січня 2022 року.

Україна Карандєєв Телебачення Multiplex MX-7

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *