Українська Федерація Банків Продовольства за рік передала понад 2000 тонн гуманітарної допомоги

Українська Федерація Банків Продовольства за рік передала понад 2000 тонн гуманітарної допомоги 17.05.2024 20:07 Укрінформ Впродовж року Українська Федерація Банків Продовольства (УФБП) передала понад 2 тисячі тонн гуманітарної допомоги для населення України, концентруючись на постраждалих від російських обстрілів регіонах.

Про це повідомив у пресцентрі Укрінформу голова Української Федерації Банків Продовольства Дмитро Шкрабатовський під час конференції «День донора їжі: підсумки та перспективи».

“Кількість українців, які дійсно опинилися на межі голоду, постійно збільшується. Тож, на сьогоднішній день, ми щодня працюємо з різними громадськими організаціями та донорами, аби забезпечити потреби населення в 23 областях України”, – повідомив Шкрабатовський.

Дмитро Шкрабатовський

Він зазначив, що найбільше продовольчих наборів від фонду отримують мешканці Київської, Харківської, Чернігівської та Сумської областей. Менше – Львівської, Житомирської, Черкаської, Миколаївської, Одеської, Запорізької, Дніпропетровської та Донецької областей.

“Найбільшої нашої допомоги, на сьогоднішній день, потребують внутрішньо переміщені особи, багатодітні сімʼї, пенсіонери та люди з інвалідністю”, – підкреслив голова УФБП.

Банк Продовольства обʼєднує 47 громадських організацій, які присутні в регіонах та здатні опрацьовувати запити населення на місцях.

“Ми тісно співпрацюємо з ними (ГО – ред.) та забезпечуємо їх необхідним ресурсом, якого потребує найбільш вразливе населення постраждалих регіонів”, – пояснив Шкрабатовський.

Голова правління благодійної організації «Крок в нове життя» Наталя Раріна, яка працює в партнерстві з Банком Продовольства, зауважила, що перед тим як розвозить гуманітарну допомогу, організація проводить опитування і складає список потреб для кожного населеного пункту.

Наталя Раріна

У коментарі кореспондентці Укрінформу вона також додала, що деякі населені пункти не мають електроенергії і можливості до термічної обробки їжі, інші – не можуть купити цю їжу, адже через постійні російські обстріли магазини припиняють свою роботу в цих регіонах. Отож, важливо виявити запит населення та задовольнити його.

Підбиття підсумків роботи УФБП відбулося з нагоди дня донора їжі, який відзначається у третю суботу травня. Його заснувала Українська Федерація Банків Продовольства минулоріч, вперше оголосивши про це у пресцентрі Укрінформу.

Перше фото: Українська Федерація Банків Продовольства

Фото в тексті: Євген Котенко, Укрінформ

Гуманітарна допомога Україна Продовольство

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *