Українцям в Ірландії поетапно видають картки дозволу на проживання

Українцям в Ірландії поетапно видають картки дозволу на проживання 23.10.2023 18:54 Укрінформ В Ірландії здійснюється проєкт із поетапної видачі карток дозволу на проживання для осіб, які мають тимчасовий захист, зокрема українців.

Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець у Телеграмі, передає Укрінформ.

"В Ірландії розпочали проєкт із поетапної видачі карток дозволу на проживання в країні для тих, хто має тимчасовий захист… Як уповноважений Верховної Ради України з прав людини вітаю таке рішення, що вкотре підтверджує підтримку українського народу з боку уряду Республіки Ірландія", – зазначив Лубінець.

Він пояснив, що Міністерство юстиції Ірландії зараз зв'язується електронною поштою з українцями та громадянами третіх країн, яким надано тимчасовий захист, щоб отримати підтвердження поточної адреси для видачі карток IRP. Це дає змогу оновити інформацію у системі, право вільно виїжджати з держави і повертатися назад та доводить, що особа легально перебуває в Ірландії. При цьому не змінюються права чи терміни перебування, надані при оформленні тимчасового захисту.

За словами українського омбудсмена, через великий обсяг роботи з людьми зв'язуються поетапно, тож самостійно звертатися до міністерства, до отримання відповідного запиту, немає потреби.

Як повідомлялося, уряд Ірландії планує розглянути питання про скорочення соціальної допомоги, яка виплачується українцям.

Ірландія Україна Дмитро Лубінець

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *