Українці найчастіше дізнаються про історичне минуле з документальних фільмів та YouTube

Українці найчастіше дізнаються про історичне минуле з документальних фільмів та YouTube Опитування 25.10.2024 12:48 Укрінформ Українці найчастіше отримують знання про історичне минуле з перегляду документальних фільмів та YouTube.

Про це свідчать презентовані в Укрінформі результати дослідження щодо рівня обізнаності громадян в історії України та ставлення до історичних постатей і подій.

"Було питання про те, з яких каналів українці отримують сьогодні знання про історичне минуле. Тут перші місця традиційно займають перегляд документальних фільмів на історичну тематику та YouTube. Але хочу окремо відзначити, що третій пункт – книжки, статті в друкованій пресі на історичну тематику. Цей канал зріс за останній рік: із 41% українців, які отримували інформацію з цих джерел, до 57%", – сказав засновник ТОВ «Оперативна соціологія» Денис Денисенко.

Він зазначив, що це може свідчити про певний ренесанс українського книгодрукування саме в історичному напрямку.

Згідно з дослідженням, за рік збільшилась кількість людей, які підтримують політику збереження національної пам'яті, торік таких було 31%, зараз – 36%. Частково підтримують 53%.

За словами Денисенка, тих, хто зовсім не підтримує, дуже невелика кількість, причому можна відзначити, що майже у всіх містах є консенсус щодо цього питання.

Опитування проводилось у липні-вересні 2024 року компанією «Оперативна соціологія» на замовлення Українського інституту національної пам’яті методом телефонного інтерв’ю (САТІ). Опитані 2004 респонденти.

Також проведено презентативне опитування в містах Києві, Львові, Дніпрі, Одесі, по 250 респондентів у кожному.

Історія Опитування YouTube Документальне кіно

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *