Україна запустить послуги з гуманітарного розмінування через Prozorro – Шмигаль

Україна запустить послуги з гуманітарного розмінування через Prozorro – Шмигаль Відео 22.09.2023 16:53 Укрінформ Україна запустить ринок послуг із гуманітарного розмінування через Prozorro.

Про це Прем'єр-міністр Денис Шмигаль сказав на засіданні уряду, передає Укрінформ.

«Україна запустить ринок послуг із гуманітарного розмінування через Prozorro. Зокрема розробляємо механізм компенсації аграріям та стратегічним підприємствам витрат за розмінування», – сказав Шмигаль.

За його словами, якщо аграрна або інша компанія через Prozorro закуповує послугу розмінування – отримує цю послугу та відповідний сертифікат від офіційно ліцензованого оператора. В такому разі держава буде повністю або частково компенсувати витрати.

«Це має суттєво прискорити процес очищення земель там, де це можливо. У проєкті бюджету на 2024 рік ми заклали 2 млрд грн на гуманітарне розмінування», – додав Прем'єр-міністр.

Відео: Телеграм-канал Премʼєр-міністра України Дениса Шмигаля

Як повідомляв Укрінформ, Прем'єр-міністр Денис Шмигаль раніше заявляв про те, що уряд найближчим часом представить конкретні пропозиції щодо підтримки аграріїв за напрямком гуманітарного розмінування.

Кабмін Розмінування Шмигаль

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *